Kultur & Nöje.

2018-10-26 11:45
Puffetikett
Nyhetsmagasinet ETC

På gång i Göteborg

För den som inte vill tillverka slajm eller umgås med en zombie så finns det annat att göra – som att lära sig mer om Turkiet eller Mexiko, eller spela spel.

Fredag 26 oktober

Spela tillsammans

Samspel är ett spelkonvent där man dygnet runt under en hel helg spelar brädspel, rollspel, kortspel, figurspel och en massa annat. Man kan ta med egna spel, eller låna. 80 kronor kostar helgen.

Var och när: Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2, startar fredag 18:00 och slutar söndag vid 13.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Lördag 27 oktober

Självklart cyklande?

Fabienne Roux berättar om sitt arbete med att få vuxna att cykla och ta hand om sina egna cyklar.

Var och när: Mölndals stadsmuseum, Kvarnbygatan 12, 13:00–14:00

Söndag 28 oktober

Delsjövandring med Friskis

Friskis och Svettis Göteborg anordnar en vandring runt Stora och Lilla Delsjön. En tur på 12 kilometer i  raskt promenadtempo längs grusvägar. Lite drygt tre timmar beräknas vandringen kräva – ta med matsäck!

Var och när: Start vid Stora Torps Slott 10:00, åter vid Stora Torp 13:00–13:30.

Måndag 29 oktober

Företagens miljöansvar

Filosofen Joakim Sandberg föreläser om ”Företagens ansvar för miljö och samhälle” – en alternativ ekonomi är möjlig om vi är villiga att skapa den. Under kvällen får vi höra om alternativa sätt att förstå företagens ansvar.

Var och när: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3, 18:00.

Tisdag 30 oktober

Forskar-aw om Turkiet

Bild: Ali Unal/TT

After work med forskare från Göteborgs universitet på Pustervik – i dag med temat Erdogans Turkiet. Landet har utvecklats i en auktoritär riktning under presidenten och många anser att Turkiets demokrati urholkats. Forskare under ledning av moderator Mattias Hagberg hjälper oss att förstå!

Var och när: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, 17:30.

Om prostitution

Gunnel Karlsson, lektor vid Örebro universitet inleder Kvinnofolkhögskolans föreläsningsserie om prostitution och porr med en föreläsning om vad som skedde i Göteborg runt förra sekelskiftet.

Var och när: Kvinnofolkhögskolan, Första Långgatan 28B, 18:00–20:00.

Bokprat om Kata

Bild: TT

Annica Albertsson pratar om agitatorn Kata Dalström (1858– 1923) med utgångspunkt i Gunilla Björks biografi och Katas egna texter.

Var och när: Bokhandeln Röda Stjärnan, Fjärde Långgatan 8, 18:00–20:00.

Onsdag 31 oktober

Mellan liv och död

Mexiko är ett land där tusentals försvinner spårlöst varje år – vad händer när anhöriga inte har en plats att gå till för att sörja de försvunna anhöriga? Fotoutställning  och visning av filmen ”No se mata la verdad – The truth shall not be killed” – om hotet mot det fria ordet och yttrandefriheten genom de många övergrepp som sker mot journalister i Mexiko.

Var och när: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, 17:00–19:30.