På gång.

2018-12-06 11:00
Puffetikett
ETC Göteborg

Lyssna på en Nobelpristagare

Vad händer i Göteborg – mer än kultur och sport? Premiär för den alldeles nya lekparken som är allra bäst när det regnar, politik i konsten och föreläsningar med såväl nobelpristagare som klimatforskare. Det är lite av vad Göteborg har att bjuda på kommande veckan.

Lördag 8 december

Föreläsning med nobelpristagare

Bild: Fredrik Sandberg/TT

För fem år sedan ledde amerikanen Randy W. Schekmans banbrytande forskning till ett nobelpris i medicin. Nu, i samband med vetenskapskonferensen Nobel Week Dialouge, kommer han till Göteborg för att föreläsa.

Var och när: Konferenscentrum Wallenberg, klockan 10.00–12.00.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Regnlekparken invigs

Vinter i Göteborg betyder mer regn än snö, men nu ska det i alla fall bli lite roligare när regnet faller. Idag invigs regnlekplatsen. Här kommer det finnas vattenpölar att hoppa i, lövtak att skydda sig under, och dagen till ära bjuder också Varieté Vagant på sång, musik och lek.

Var och när: Regnlekparken, Renströmsparken vid Näckrosdammen, klockan 15.00–16.00.

Måndag 10 december

Ika Johannesson och Fredrik Strage pratar kulturjournalistik

Två av Sveriges främsta kulturjournalister möts på Pusterviks scen i ett samtal om framtiden för den kvalificerade musik- och kulturjournalistiken. Det utlovas också belarusisk kasettbandspunk, belgisk bodysynth och djuplodande diskussioner om Björn Olssons skaldjurssvit.

Var och när: Pustervik, klockan 19.00–22.00.

Inför klimatmötet COP24

Innovationer, åsikter och insikter. Forskare och företagare pratar om möjligheter och utmaningar för klimatet. Gästar gör bland andra Mattias Goldmann, vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores, och med i 2030-sekretariatet, och Thomas Sterner, forskare och ETC Göteborgs ledarskribent. Föranmälan krävs.

Var och när:  Palmstedtsalen, Chalmers conference centre, klockan 8.30–12.00.

Samtidskonst och politik

Hur hanterar den samtida konsten frågor om mänskliga rättigheter och andra politiska frågor? Om det handlar Göteborgs konsthalls föreläsningsserie. Den här gången gästar konstnären Behlat Omer Abdulla från Akademin Valand. Han är själv uppvuxen i Kurdistan och temat för föreläsningen är mänskliga rättigheter.

Var och när: Stadsbiblioteket, klockan 12.15–12.45.

Tisdag 11 december

När huden inte fungerar

Under hösten har Sahlgrenska universitetssjukhuset hållit en föreläsningsserie på stadsbiblioteket. Nu är det dags för den sista för terminen – den här gången med temat hud. Om kontaktallergi, eksem och kemikalier.

Var och när: Stadsbiblioteket, klockan 18.00.

Bodil om Stravinsky

Bild: Anneli Larsson

Bodil Asketorp, känd från P2 där hon visar att hon har större koll på klassisk musik än de flesta, pratar aktuell musik på Konserthuset i sin föreläsningsserie Bodils bitar. De här gången har hon fördjupat sig i Igor Stravinsky.

Var och när: Göteborgs konserthus, klockan 18.00–20.00.

Onsdag 12 december

Gör ditt eget luciatåg

Bild: Göteborgs stad

Onsdagar betyder öppen ateljé i Frölunda kulturhus. Hit får vem som helst komma, oavsett ålder. Temat den här veckan är luciaverkstad – tillverka ditt eget luciatåg.

Var och när: Ateljén Frölunda kulturhus, klockan 15.00–17.30.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter