Kultur & Nöje.

2019-08-29 16:15
Kraftwerk väntas locka storpublik. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT/NTB
Kraftwerk väntas locka storpublik.
Puffetikett
ETC Göteborg

Liseberg: Kom i tid till Kraftwerk

I morgon spelar syntgiganterna Kraftwerk på Liseberg. Det är den enda spelningen som bandet gör i Norden i år. Publiktrycket väntas bli högt och parkens underhållningschef Per Alexandersson uppmanar alla som vill se spelningen att komma i god tid.

– Konsertområdet rymmer 20 000 människor, sedan är det fullt. Vi räknar med att det kommer att vara fullt ganska tidigt, säger Per Alexandersson.

När John Fogerty spelade på Stora scen i juli blev publiktrycket så stort att Liseberg av säkerhetsskäl valde att stänga grindarna redan innan konserten började. Inför Kraftwerks spelning  uppmanas publiken att komma redan när parken öppnar klockan 15.

– Om man glider in vid halv nio tror jag inte att man ska vara hundra procent säker på att få plats framför scen, säger Per Alexandersson.

GP har tidigare skrivit om parkens säkerhetsförberedelser och rapporterat om att publiken kommer att placeras i tillfälliga fållor som man måste stanna i tills området framför scenen öppnas. Men Per Alexandersson tonar nu ner säkerhetsförberedelserna som gjorts inför spelningen.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

– Vi använder säkerhetsstaket för att skapa en logistik som funkar för alla våra gäster. Det ska vara behagligt oavsett om du är där för att se spelningen eller för att åka attraktioner, säger han.

”En fjäder i hatten”

För dem som kommer redan när parken öppnar blir det många timmars väntan. Per Alexandersson försäkrar dock att den som behöver kommer att kunna lämna området.

– Vi kommer att ha full service i området. Restauranger och toaletter är öppna och självklart får man lämna området för att göra det man behöver, säger han.

Spelningen är en del av Kraftwerks pågående 3D-turné och det blir bandets enda stopp i Norden i år. Per Alexandersson tycker att det tyska kultbandet är en drömbokning.

– Det är bland de största inspiratörerna för många och har hållit på jättelänge. Kraftwerk förändras hela tiden, utvecklas och gör någonting annat. Det är ett fascinerande fenomen och en fjäder i hatten för oss, absolut.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Kraftwerk

Kraftwerk bildades i Düsseldorf 1970. De senaste åren har bandet turnerat med en 3D-konsert. Imorgon klockan 21 spelar de på Stora scenen på Liseberg.