Kultur & Nöje.

2018-01-15 16:42
Lilla filmfestivalen släcker de unga filmfantasternas törst.
Lilla filmfestivalen släcker de unga filmfantasternas törst.

Kultur- och nöjesveckan i Göteborg

Ibland dyker de upp i media, historierna om vargbarnen som blivit uppfostrade av djur och vuxit upp utan mänsklig kontakt. I alla tider har vi fascinerats av dessa berättelser. Det är något som regissören Hans Van den Broeck tagit vara på i ”Motherdog”, som har premiär på fredag. Veckan bjuder också på musikaliska höjdpunkter som Iron & Wine, ShitKid samt P3 Guld-galan, som för andra året i rad flyttar in på Partille Arena.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Lilla filmfestivalen

Det är fortfarande en vecka kvar innan portarna öppnas till Göteborg film festival. Men innan dess ska också de unga människornas filmtörst släckas. Göteborgs lilla filmfestival arrangeras på Draken och Frölunda kulturhus. Under fyra dagar visas filmer från världens alla hörn och workshops på teman som animerad film och scenografi anordnas.

NÄR: 18 januari – 21 januari

VAR: Draken och Frölunda kulturhus


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Motherdog

I mänsklighetens historia finns det några dokumenterade fall, vars sanningshalt dock kan ifrågasättas, av människor som växt upp och uppfostrats av djur. Det är dessa historier som regissören och koreografen Hans Van den Broeck har inspirerats av i ”Motherdog”. Här skildras en flock som består av sex individer, som från början uppfostrats av en herrelös hund – The Motherdog. Tillsammans lever de i ett matriarkat där alla har en egen uppgift att axla. Här finns till exempel ledarhonan Wra, spelad av Lisa Lindgren och flockens alfahanne Mro, gestaltad av Johan Gry.

NÄR: 19 januari – 17 februari

VAR: Göteborgs stadsteater

ShitKid

För Åsa Söderqvist tog musikkarriären fart i Göteborg. När hon lämnade norrländska Kramfors till förmån för västkusten drog hon igång projektet ShitKid hemma i sitt eget vardagsrum med hjälp av en halvtrasig dator och en mikrofon. Sedan dess har hon stått på scen runt om Sverige och har släppt ett gäng ep:s. Pustervik fick besök av henne i augusti 2016 och nu kommer hon tillbaks för att framföra sin trummaskinspunk– samma dag som hennes nya ep ”This is it” släpps.

NÄR: 19 januari

VAR: Pustervik

Karl-Henrik Ousbäck

Redan som treåring påbörjade Karl-Henrik Ousbäck sin musikaliska bana, då han fick sin första virveltrumma. Sedan dess har han studerat för jazzgiganter, spelat på festivaler och jazzklubbar runt om i världen, samt släppt sitt första album ”Somewhere and Somewhen” som kom ut i höstas. Nu sammanstrålar Ousbäck med ytterligare fyra musiker på Nefertitis scen.

NÄR: 19 januari

VAR: Nefertiti

Svenska standupgalan

Att den svenska standupgalan aldrig har arrangerats i göteborgshumorns födelseort är kanske anmärkningsvärt. Nu har Oslipat, ståuppklubben som står bakom evenemanget, bestämt sig för att ändra på det och bjuder in delar av Sveriges främsta humorelit till Stora teatern. Under kvällen kommer flera priser delas ut och det blir också uppträdanden från Ann Westin och Kristoffer Appelquist. Leder galan gör Emma Knyckare och Niklas Andersson.

NÄR: 19 januari

VAR: Stora teatern

P3 Guld

Det har blivit dags att summera ännu ett musikår och att blicka framåt mot det kommande. För andra året i rad samlas några av Sveriges främsta artister på Partille Arena. Priser ska delas ut i nio olika kategorier och livemusik levereras av namn som Silvana Imam, Tove Styrke och Kapten Röd. Tina Mehrafzoon leder galan för fjärde året i rad, denna gång tillsammans med skådespelaren Adam Pålsson, för närvarande högaktuell i filmen ”Ted – För kärlekens skull”, där han axlar rollen som Ted Gärdestad.

NÄR: 20 januari

VAR: Partille Arena

Iron & Wine

Det är många som väntat på en ny fullängdare från folkrocksångaren Sam Beam. Fyra år har gått sedan han släppte ”Ghost on Ghost”, men nu är han äntligen tillbaka med albumet ”Beast Epic”. Med det, och sin akustiska gitarr, i bagaget besöker han nu Sverige och Göteborg för en spelning.

NÄR: 20 januari

VAR: Pustervik