KALENDARIET.

2020-08-07 05:00
Puffetikett
ETC Göteborg

Kalendariet – vecka 32

När Café Fluss öppnade kändes det som att Sommargöteborg fick något som tidigare saknats. Otaliga eftermiddagar har sedan dess spenderats där och inte sällan har en plan om att ta ett dopp slutat med att man istället fastnat på Fluss kvällen ut. Stämningen var lite för härlig, och ölen svalkade ju ändå nästan lika mycket som doppet skulle ha gjort. September ut kommer man att kunna hänga där.

Några andra tips inför den kommande veckan är en spelning med Lady Banana på Fyrens ölkafé, stand up med Jonatan Unge på Kajskjul 8 och en konstutställning med göteborgsmotiv på River
City Gallery.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Musik

Lady Banana på Fyrens ölkafé

Göteborgsduon Lady Banana gör vad det de själva ödmjukt kallar för ”En liten spelning bara” på Fyrens ölkafé på lördag. Det är för att fira att två helt nya låtar släpps samma dag. Högst 50 personer får komma.

När: 8 augusti

Var: Fyrens ölkafé

Lotta på Liseberg

Bild: Peter Knutson

Både allsång och nöjespark kan tyckas omöjligt såhär i coronatider. Och ett fysiskt besök är i skrivande stund fortfarande det. Men under juni, juli och augusti har allsången direktsänds vid Stora scen på TV4. Nu på måndag är det sista gången för i sommar.

När: 10 augusti

Var: TV4 och TV4-play

Teater

Urgent Drama

Bild: Folkteatern

På Folkteaterns Fjärde scen, alltså online, visas en serie digitala scener som speglar tillståndet i världen. Det experimenteras med konstfilm, scenkonst och teater och dramatiker från hela världen har regisserats av Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl. Scener läggs upp löpande, sammanlagt ska det bli 20 stycken. Fri entré.

Var: fjardescenen.folkteatern.se

Blandat bandat

Stadsteatern har ett arkiv av inspelade tidigare föreställningar att visa upp. På teaterns hemsida finns nyinspelade små hemmafilmer med skådespelaren Eric Ericson, ”Vem är Schmitz?” av Lukas Bärfuss som hade premiär så sent som i december förra året, lunchteatrar och annat.

Var: stadsteatern.goteborg.se


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Konst & utställning

Akvareller med göteborgsmotiv

Konstnären Dalibor Eminefendic har tagit med sitt skissblock, staffli, akvarellpapper och penslar och vandrat runt genom Göteborg. Han har fångat stadens atmosfär, stämning, människor och miljöer på papper. Resultatet blev trettio akvareller som visas upp i en utställning. Vernissage är på lördag.

När: 7 - 13 augusti

Var: River City Gallery

Katja of Sweden

Bild: Malmö Stadsarkiv

Katja Geiger blev på 60-talet en omtyckt och internationellt erkänd modekreatör. Hon ville åstadkomma  en frigörelse för kvinnan, genom att erbjuda henne sköna, bekväma och lättskötta kläder. Färgstarkt och med raka snitt blev ett signum och ett nytt sätt att se på kläder. Med vandringsutställningen Katja of Sweden lyfter Röhsska museet fram ett modemärke och den mönsterskatt som skapades tillsammans med framstående textilkonstnärer.

När: till 20 september

Var:  Röhsska museet

Ögonblick – Göteborgs innerstad i bilder

Det 100-åriga fotoprojektet att dokumentera Göteborgs innerstad har nu löpt en tiondel av tiden, och på Stadsbiblioteket visas delar av resultatet så här långt upp. Gator och torg förändras medan människor lever, verkar och umgås på dem.

När: till 30 augusti

Var: Stadsbiblioteket

Övrigt

Sommar på Röda Sten

Röda Stens sommarverkstad handlar om konstnärligt skapande för barn och unga. Helst utan att tära på miljön då fokus är på hållbarhet. Varje vecka är det olika teman på schemat och aktiviteterna rör sig mellan cyanotypi, som är fotografering utan kamera, till att bränna sitt eget kol att teckna med.

När: För ungdomar onsdagar. För barn torsdagar, lördagar och söndagar hela sommaren lång.

Var: Röda Sten konsthall

Utomhusloppisar

Bild: Aleksander Andersen/TT

Det är sommar och det rycker i en och annan loppisnerv. Med förmaningar om att hålla avstånd och tänka på antalet besökare som samlas samtidigt så anordnas det flera utomhusloppisar runt om i stan. Till exempel äger Delsjökolonins Loppis 2020 rum nu på lördag i Delsjöns Koloniförening.

Guidad tur i Gunnebos trädgårdar

Upptäck Gunnebos trädgårdar tillsammans med en av slottets trädgårdsmästare. Lär dig mer om historiska köksväxter, få en inblick i formella lust­trädgården och hör om det rekonstruktionsarbete som bedrivs på Gunnebo för att återskapa trädgårdarna till sin forna glans.

Var: Gunnebo slott och trädgårdar

När: Söndagar kl 14, fram till 16 augusti

Stand up med Jonatan Unge

Komikern Jonatan Unge kommer till stand up-klubben ”Hilarious Stand-Up” på lördag. Unge är känd från att tidigare varit med i Tankesmedjan i P3, medverkat i SVT-programmet Grillad och för att han som tonåring konverterade till judendomen, något han brukar prata om när han kör stand up.

Var: Kajskjul 8

När: 8 augusti

Västerhavsveckan

Varje år uppmärksammas havsmiljön i en hela vecka längs västkusten. Temat i år är biologisk mångfald. I Göteborg kan man under helgen kan man bland annat paddla kajak vid Vrångö, skapa musikinstrument av strandskräp, gå på en utställning om västsvenska hajar och adoptera en strand.

Var: Olika ställen runt om i staden

När: 1 - 9 augusti