På gång.

2019-01-04 13:30
Puffetikett
ETC Göteborg

Hela mässan fylls av hundar

Vad händer i Göteborg – mer än kultur och sport? Svenska mässan förvandlas till ett stort hundmecka med uppvisningar, tävlingar och hundteater. Man kan också fly vinterrusket på Hagabion där Ingmar Bergmans fem timmar långa Fanny och Alexander visas i sin helhet.

Fredag 4 januari

Barnyoga i Slottskogen

Under jullovet kan alla barn mellan 6 och 11 år testa på att yoga utomhus. Arrangörerna lovar ett avslappnande yogaäventyr med samarbetsövningar, andning och yogapositioner.

När: 4 januari klockan 13.00.

Var: Lekplatsen Plikta i Slottskogen.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Årets höjdpunkt för hundfantaster

Bild: Press

Just nu pågår jordens största hundmässa, MyDog, i Göteborg. Tusentals hundar tävlar om att bli utsedda till de charmigaste och lydigaste husdjuren. På mässan kan man också se en uppsättning av Snövit och de sju dvärgarna där samtliga rollinnehavare är hundar. Räcker inte det som anledning finns även en italiensk after work med goda aptitretare för alla fyrbenta besökare.

När: Fredag 4/1 till söndag 6/1 klockan 9–17.

Var: Svenska mässan. Entrébiljetter för vuxna kostar 150 kronor.

Unga mammor berättar

Fotografen Pieter ten Hoopen och journalisten Sofia Klemming Nordenskiöld har träffat flickor under 15 år som fått barn. I fotoutställningen #childmothers berättar flickorna själva om kärlek, tvångsäktenskap, ensamhet och glädje. Med utställningen vill Plan International och FN:s befolkningsfond ge en röst åt alla unga mammor vars rättigheter hotas av traditionella normer och konservativa krafter. I helgen är sista chansen att se den.

När: Den 4/1 och 5/1 klockan 12-16.

Var: Frölunda kulturhus.

Söndag 6 januari

Bergmanklassiker på Hagabion

Bild: Arne Carlsson/AB Svensk Filmindustri

Att Ingmar Bergman-året är slut hindrar inte Hagabion från att visa hans klassiker Fanny och Alexander under trettondagshelgen. Den fem timmar långa varianten av filmen, om syskonen som tvingas flytta till det stränga biskopshemmet när deras mamma gifter om sig, visas i fyra delar med pauser emellan.

När: Den 6 januari klockan 12.00.

Var: Hagabion.

Tisdag 8 januari

Bokcirkel på Älvstrandens bibliotek

Har du som årslöfte att läsa mer böcker? Nu har du chansen att göra det tillsammans med andra när Älvstrandens bibliotek kör igång vårens bokcirkel. Det första tillfället diskuterar de Marie Hermansons bok Den stora utställningen och bestämmer böcker och teman för våren.

När: Den 8 januari klockan 17.30.

Var: Älvstrandens bibliotek.

Torsdag 10 januari

Sy om kläder på Fixoteket

Bild: Jens L´Estrade/TT

Fick du en för stor tröja i julklapp eller har du en hög med trasiga jeans hemma? På Fixoteket kan man få hjälp att laga och sy om kläder och andra textilier. På plats finns symaskiner, material och ledare med lång erfarenhet av sömnad.

När: 10 januari 18.00.

Var: Fixoteket i Majorna, Slottskogsgatan 1. Om man är under 15 år måste man ha med sig en vuxen.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter