Kultur & Nöje.

2017-03-12 05:40
Scenkonsttrion Kurage spelar ungdomsföreställningen Kurage roastar vuxenvärlden på Kåken med start på onsdag. Bild: Christian Egefur
Scenkonsttrion Kurage spelar ungdomsföreställningen Kurage roastar vuxenvärlden på Kåken med start på onsdag.

Hallå där, Rebecca Alverfors!

ETC Göteborg har pratat med Rebecca Alverfors, en tredjedel av Scenkonsttrion Kurage.

Vad händer i veckan?

– På onsdag har vi premiär på vår ungdomsföreställning Kurage roastar vuxenvärlden på Kåken.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Vad menas med detta då?

– Roast är ju en form av Stand up där man dissar en person, företeelse eller grupp människor. Och vi sätter vuxenvärlden under lupp och försöker dissa den på ett underfundigt sätt.

Ni har träffat och samtalat med över 500 högstadieelever inför den här föreställningen?

– Ja, snart har vi gjort det. Vi har några skolor kvar före premiär. Det är möten som till en början har varit väldigt öppna. Vi har pratat om vad vuxna gör och säger som kanske inte alltid stämmer överens med hur världen egentligen ser ut. De här samtalen har gett oss uppslag till vår roast och vi har kollat av vad de tycker är viktigt att få med.

Och så har ni samarbetat med den feministiska humorklubben Stand up yours i Stockholm?

– Ja, vi har fått hjälp av Pernilla Hammargren och gått en stand up-kurs hos henne. Det var väldigt roligt och vi fick lära oss att bättre leverera humor. Stand up är ju en rätt annorlunda form än den performance som vi gör. Hon har även hjälpt oss att spetsa till manuset.

– Föreställningen innehåller en del stand up, men inte renodlad. Den är mer som en föreläsning där vi möter tonåringar. Indirekt är det oss själva vi roastar, för vi har ju ingen koll på deras värld.

Ni kör mars ut på Kåken och sedan blir det turné?

– Vi håller vanligtvis till på Hagateatern som vi delar med Tamauer. Så det här halvåret är vi på annat håll. Den här föreställningen kan både spelas på scenen eller i ett klassrum. Så egentligen är det direkt på turné, men vi startar med några föreställningar på Kåken.

Till sist. Hur slappar du en söndag?

– Alltså, jag borde nog lära mig att slappa lite bättre. Men då tittar jag på någon lam eller härlig serie på Netflix och liksom drar ur pluggen ur hjärnan. Eller så ligger jag i soffan och snackar skit med någon kompis.