På gång.

2018-09-21 16:13
Puffetikett
ETC Göteborg

Guldvecka för stadsplanering

Vad händer i Göteborg – mer än kultur och sport? Vad händer i Göteborg – förutom sport och kultur? Det här är en riktig guldvecka för den som är intresserad av stadsplanering, men det finns även chans att gå på balladklubb eller lära sig mer om hjärnan.

Fredag 21 september

Nostalgiska berättelser från Gårda och Haga

Bild: Anna Littorin

Regissören Rolf Sossnas flyttade till Göteborg i slutet av 70-talet och var en av dem som räddade Haga från rivning och totalsanering. Skådespelaren Anette Sevreus minns sitt barndoms Gårda med dass på gården hos mormor och morfar. Idag berättar de sina historier för alla som vill lyssna.

När och var: Den 21 september klockan 12.45–13.15 på stadsbibliotekets trappscen.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Lördag 22 september

Kostnadsfri bokmässa i Angered

Bild: Anders Wiklund/TT

De senaste åren har den traditionella bokmässan fått konkurrens av nya uppstickare. I år är det premiär för Angereds bokmässa som riktar sig till skrivande personer i Angered och förorter. Med gratis inträde hoppas de locka personer som inte har råd med dyra entrébiljetter. Journalisten Alexandra Pascalidou och poeten Athena Farrokhzad är två av affischnamnen.

När och var: Den 22 september klockan 11.00–17.00 på Blå stället, Angereds torg 13.

Klubb med kärleksballader och tryckare

En av vårens mest hajpade klubbkvällar var premiären av balladklubben True Love. Plötsligt hade alla Whitney Houston-älskare och Celine Dion-fans någonstans att ta vägen om lördagskvällarna. I helgen har man chansen igen.

När och var: Den 22 september klockan 22–03 på Auktionsverket på Tredje Långgatan 9. Det kostar 180 kronor och åldersgränsen är 23 år.

Måndag 24 september

Samtal om socialt hållbara städer

Vilka projekt har ökat integrationen i Göteborg och vad har inte fungerat alls? Hyresgästföreningen bjuder in till ett samtal om boende och livsvillkor med fokus på Hisingen. Deltar gör bland annat forskare, fastighetsägare och lokala politiker. Dessutom kommer en familj att dela med sig av sin berättelse om sin boendesituation och hur den påverkar deras liv.

När och var: Den 24 september klockan 17.00–20.00 i Hyresgästföreningens lokaler på Första långgatan 17B. Eftersom de bjuder på fika ska man ska anmäla sig senast den 20 september på deras hemsida.

After work med fokus på framtidens Göteborg

De kommande åren beräknas Göteborg få 150 000 nya invånare och man ska bygga tusentals nya bostäder och arbetsplatser. På Pustervik samlas forskare för att diskutera frågor som gentrifiering och framtidens infrastruktur, samt hur satsningarna påverkas av det politiska läget i staden. Aw:n arrangeras av Folkuniversitetet och den samhällsvetenskapliga fakulteten.

När och var: Den 24 september klockan 17.30–19.00 på Pustervik.

Tisdag 25 september

Hur påverkas hjärnan av träning?

Bild: Fredrik Sandberg / TT

Jenny Nyberg är doktor i neurovetenskap och intresserad av hjärnans unika anpassningsförmåga. På tisdag kommer hon till Folkuniversitetet för att berätta om hur träning kan påverka hjärnans hälsa och funktion.

När och var: 25 september klockan 18–19.30 på Norra Allégatan 6.