Kultur & Nöje.

2018-06-29 16:59
Bild: Privat

Grafittimålare samlas i Bergsjön

På lördag är det gatukonstfestival vid graffitiväggen på Saturnusgatan. Höjdpunkten är att konstnären Tony ”Rubin” Sjöman kommer tillbaka från New York för att måla en vägg i sitt hemkvarter.

På en husfasad i Bergsjön håller gatukonstnären  Tony ”Rubin” Sjöman på att skapa en stor muralmålning. Konstverket ska invigas under endagsfestivalen Bergsjön Urban Art som äger rum i morgon. Projektledaren Ulf Hård är glad över att han vill komma tillbaka till sin uppväxtort.

– Han är född och uppvuxen här så nu är cirkeln sluten. Han tycker att det sänder goda signaler att man satsar på kreativa sociala projekt här så när vi hörde av oss ville han gärna vara med, säger Ulf Hård.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Förutom invigningen av konstverket blir det konstnärssamtal, filmvisning och möjlighet att själv testa på graffitimålning. Framåt kvällen kommer bland andra DJ O–One och Nazca aka Wako från hiphopgruppen Tribulogia spela. Alla aktiviteter kommer hållas kring den lagliga graffitiväggen på Saturnusgatan och Ulf Hård tycker att väggen har blivit ett lyckat socialt projekt.

– I stället för en undanskymd olaglig plats har vi gjort den laglig. Vi har satsat mycket på att det ska vara trygg och kreativ plats, säger han.

Ser fram emot möten

Själv ser han fram emot att fler ska få upp ögonen för graffiti som konstform.

– Min uppfattning är att alla inte är så insatta i graffitivärlden, men att den är på väg in i finrummen. På lördag ser jag fram emot att se det färdiga konstverket men också alla inspirerande möten mellan unga och äldre i Bergsjön, säger Ulf Hård.

Läs vidare på nästa sida: Kalendarium

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Sommarvisning av vattentornet

Slottsskogen

Kl 13.00 fem dagar i veckan

Bergsjön Urban Arts

Pågår lördagen den 30 juni mellan 14 och 20. Själva graffitiväggen ligger på Saturnusgatan 2B och det kommer vara skyltat från Rymdtorget.