Kultur & Nöje.

2017-05-18 12:30
Temat för veckans ”Feminist javisst men” med radioprofilerna Emma Knyckare och Josefin Johansson är hat. Nu på fredag spelas programmet in tillsammans med Rossana Dinamarca på Ståuppklubben. Bild: Claudio Bresciani/TT
Temat för veckans ”Feminist javisst men” med radioprofilerna Emma Knyckare och Josefin Johansson är hat. Nu på fredag spelas programmet in tillsammans med Rossana Dinamarca på Ståuppklubben.

Dinamarca gästar ­”Feminist javisst men” på Ståuppklubben

Podcastfredagar är nya given för Ståuppklubben. På fredag kommer podden ”Feminist javisst men” med radioprofilerna Emma Knyckare och Josefin Johansson. Med sig har de kvällens gästartist som är Rossana Dinamarca från Vänsterpartiet.

Att riksdagsledamot Rossana Dinamarca (V) kan prata mycket och väl om feminismen är det nog få som betvivlar. Men hur rolig hon kan tänkas vara är ett mer osäkert kort.

– Ja, haha, det återstår väl att se. Men hon framstår som en väldigt avslappnad politiker ändå. De har ett nytt tema varje vecka och temat för den här gången är hat, säger Hampus Algotsson.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Nytt för terminen

Hampus Algotsson och ståuppkollegan Marcus Bengtsson driver Ståuppklubben i Henriksbergs källare sedan två och ett halvt år tillbaka.

– I den vanliga klubben -arrangerar vi kring 15–20 kvällar om året. Men sedan har vi lite andra event också, som andra aktörer som hyr in sig och lite turnéer.

Nytt för den här terminen är just podcastfredagarna, som då spelas in live med publik på Ståuppklubben. Först ut var ”Dilan och Moa” som följdes av ”Förstagångenpodden” bestående av samma Knyckare, men här ihop med Emma Sjöström. 

– Det har blivit väldigt -interaktivt med publiken de här två gångerna, men det beror ju lite på hur podden är upplagd. Andra kanske mer vill sitta och prata själva inför publik, säger Hampus Algotsson.

Ska turnera i Europa

”Feminist javisst men” borde ha live-vanan inne, då den alltid spelas in med publik. Podden turnerar runt och ploppar upp både här och där. Efter Ståuppklubben bär det av ut i Europa där de ska spela in för utlandssvenskar i Berlin, London och Barcelona. Även turnén arrangeras av Ståuppklubben.

– Jajjemen. Och även jag och Marcus är med på turnén, men vi står i mycket mindre stil på affischen.