Kultur & Nöje.

2017-11-10 14:00
Stina Velocette släpper ny låt inspirerad av debatten kring kampanjen #metoo. Bild: Christian Egefur
Stina Velocette släpper ny låt inspirerad av debatten kring kampanjen #metoo.

”Det är en kamplåt om att allting håller på att förändras”

Tre frågor till artisten Stina Velocette som idag släpper en låt som hon skrivit med inspiration från #metoo-kampanjen.

Låten heter Ska det va såhär. Varför skrev du den?

– Jag skrev den under de senaste veckorna när allting har blossat upp kring #metoo-kampanjen. Det inspirerade mig att läsa alla berättelser som människor delat under hashtaggen och alla samtal som jag haft med kvinnor i min närhet. Egentligen är det någonting jag tänker på i princip jämnt och jag har brunnit för frågorna även tidigare. Men nu blev jag så inspirerad och uppeldad att jag ville få det ur mig i den här låten.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Vad handlar den om?

– Den är inte skriven utifrån ett jagperspektiv utan det är en kollektiv låt. Den handlar om alla mina systrars historier och hur de har påverkat mig. Den är inte bara arg men det är en kamplåt om att allting håller på att förändras nu. Jag hoppas att den kommer nå ut till många och att kvinnor kommer att känna styrka i den men att också män kommer att beröras av den. Jag fick precis ett meddelande av en kille som lyssnat och han skrev att han pendlade mellan att lida med tjejerna och hata snubbarna. Vissa skriver att de ryser och en tjej skrev att hon skriker, så det känns som bra reaktioner hittills.

Vad kommer hända nu?

– Jag ska spela låten live på min nästa spelning och även i Globen tillsammans med Kapten Röd den 16 december. Det kommer nog kännas fett att köra den live och tjejerna jag spelar med är också peppade. Jag hoppas att #metoo-kampanjen kommer att bli någonting historiskt. Det är en omvälvande händelse och jag tror att man kommer se tillbaka på de här veckorna som en historisk händelse där kvinnor fick rätten över sina egna kroppar.