Kultur & Nöje.

2018-09-11 15:28
Puffetikett
ETC Göteborg

"De har haft samma president sedan 1982"

Tre frågor till Elina Bratt Lejring, journalist på ETC Göteborg som är aktuell med fotoutställningen ”Livet i Kamerun” på Frölunda kulturhus med ett föredrag på torsdag klockan 18.00.

Vad händer i Göteborg – mer än kultur och sport? September är här och en rad höstaktiviteter drar igång. Maritiman har sin egna dag och Världskulturmuseet bjuder på disko för de allra minsta.

Bild: Privat

Hur hamnade du i just Kamerun?

–  Genom ett nätverk som heter World wide opportunity on organic farm. Man kan jobba för mat och husrum inom ekologiskt jordbruk. Det var så jag hamnade där och sedan blev jag inbjuden att bo hos en överklassfamilj som ägde en hönsfarm som jag jobbade på.

Vad består din fotoutställning av?

– Det är 23 svartvita foton plus filmer och texter om personerna jag mött. Det är foton på olika människor från olika samhällsklasser som jag följt under sju års tid. Från barn i privatskolor till politiker, musiker, advokater, farmarbetare, en kokerska och en barnflicka – alla möjliga. Ofta är de avbildade i sin hemmiljö eller jobbmiljö. Utställningen visar på klasskillnaderna i landet som är stora.

Vad kommer du att prata om på torsdag?

– Då kommer jag dels berätta om några av de människor jag mött och följt, samt prata lite allmänt om Kamerun och om att det snart är val där och om den politiska situationen i landet. De har haft samma president sedan 1982, det är intressant att diskutera hur ett så kallat demokratiskt val kan fungera där. Jag ska också visa lite filmsekvenser.

Läs vidare på nästa sida: På gång i veckan

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter