Kultur & Nöje.

2020-08-27 16:14
Claes Malmberg Foto: Jonas Ekströmer / TT
Claes Malmberg
Puffetikett
ETC Göteborg

Coronaanpassat med Claes Malmberg

Tre frågor till Claes Malmberg, som kör coronaanpassad föreställning på Kajskju 8:s sommarbistro två gånger på lördag.

Berätta lite om gigen på Kajskjul 8?

– I och med att vi är mitt i pandemin så har jag gjort en hel del sådana här jobb under sommaren, med mindre publik. Och det avslutar vi just på Kajskjul 8. Det är ungefär det jag brukar göra, mycket humor, stand up och när de behöver vila från det så blir det musik. Det är covers med allt från country till Dylan. Sättningen är tre gitarrer och trummor, och det är ju lite speciellt.

Hur blir det att ha föreställning för coronaanpassad mindre publik?

– Lite ovant var det ju i början. Det kanske låter högfärdigt, men det var längesen jag spelade för 50 personer. Men i takt med att man började komma in i det så blev det knappt någon skillnad faktiskt.

Ekonomiskt finns det inga som helst fördelar kan jag ju säga. Men mänskligt, socialt kan det göra det, att det blir lite närmre för de som är där.

Hur har du själv klarat dig genom pandemin i övrigt?

Man kan liksom inte påverka en sådan här sak, utan får bara försöka anpassa sig. Men nu ser det ju ut som att de ska ändra restriktionerna och tillåta något större publik, så då blir det ju bättre.

Jag har klarat mig ganska bra, och det är ingen större fara för min del. Klart att jag missat massa pengar, men det är ju pengar jag aldrig haft. På något märkligt sätt har man lärt sig leva med den här pandemin kring sig.