Krönika. Anna Fock.

2017-06-27 18:45

Fiskar är väl växter

Kära läsare,

Jag kan inte låta bli att dela med mig av dessa spännande fakta om djur som jag lärt mig genom år av analyser av många människors uttalanden:

Grisar finns egentligen inte. Om inte alla köper jättemycket fläskkött hela tiden så blir alla veg*ner, och då kommer det inte finnas några grisar eftersom deras existens (gäller precis alla sorters svin) är helt beroende av människors uppfödning och alltså är det snällt att föda upp och slakta dem under skräckfilmsartade former eftersom de annars skulle sluta finnas. Källa: fullvuxna, välutbildade människor.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

I Sverige finns det sjukt många tuppar. Djurplågeri är någonting som bara finns i andra länder. Sverige är helt unikt och stiftar djurskyddslagar utifrån djurens bästa, inte industrins, och att systematiskt sortera bort mängder av små gulliga dunbollar för att gasa, dränka eller mala ihjäl dem vore hemskt och hemska saker gör man bara i andra länder, alltså får tuppkycklingarna i äggindustrin leva. Men de lägger fortfarande inte ägg, så man vet inte riktigt vart de tar vägen i stället för att vara i byggnader där det ska läggas ägg. Kanske bor de i skogen.

Fiskar är växter. Vilda fiskar omfattas inte av djurskyddslagen utan dem kan man göra lite som man vill med. Uppfödda fiskar är inte uppfödda utan odlade. Många som säger att de är vegetarianer äter fisk.

Sammanfattningsvis får man rentav säga att om man lever i vatten så måste man vara dum i huvudet eller en växt. Varför skulle det annars vara så svårt för så många människor att tro på att vattenlevande, eh, simmande och krypande växter, känner smärta när de kvävs eller blir kokade? Vad annat ska man tro? Fiskar måste vara växter, det hör ju vem som helst. Skaldjur också.

Känslor kräver ett mycket avancerat tankearbete. Djur drivs helt och hållet av hormoner och instinkter. Det är ett tecken på dumhet. Människor producerar inte hormoner. Det är oklart hur det kan komma sig att människor älskar sin avkomma när vi nu inte har några naturliga drifter eller instinkter. Ännu mer oklart är hur det alls kan finnas däggdjur i det vilda om exempelvis en ko nu inte har moderskänslor så det räcker för att må dåligt om man tar bort hennes kalv bara så där. Man får bara anta att det är så. Hormoner är dumt och lite äckligt, det är människor för fina för.

Sorg, saknad och modersinstinkter lär vi människor oss på universitetet - om djur verkar ägna sig åt något sådant är det stress, inget annat. Kor kan absolut inte känna någonting som människor kan. Det vore ett tecken på att människor har hormoner och instinkter, och vi är ju inte djur. Vad vi i stället är vet ingen riktigt. Antagligen är människor inte växter. Inte heller finns det några övertygande belägg för att alla människor som tycker att människor är något annat än djur är religiösa. Hela denna punkt är lite av ett mysterium, faktiskt.

Kråkfåglar har hjärnan i magen. De flesta människor verkar acceptera att exempelvis kråkor och korpar är mycket intelligenta trots att de inte ser ut som människor. Däremot lär hönor vara extremt korkade eftersom de har så små hjärnor, samtidigt som det är ovanligt att människor förnekar att även hönor är fåglar. Hönor är så dumma att de förtjänar att dö i miljoner (detsamma gäller dock inte korkade människor).

Det är mycket ovanligt att en fågel av någon art har en skalle stor nog att rymma en hjärna i den storleksordning som krävs för att människor ska acceptera djuret som intelligent. Alltså måste kråkor ha hjärnan någon annanstans än i huvudet eftersom de annars skulle ha ungefär lika små hjärnor som hönor som ju alltså är jättekorkade eftersom deras hjärnor är små, och det är svårt att få ihop. Sannolikt sitter kråkans hjärna någonstans i buken.

Nej, kära läsare, nu kanske jag är lite våldsvänster här men uppriktigt sagt tycker jag att allt det här verkar ganska konstigt, faktiskt. Nästan så man skulle kunna tro att en hel massa människor desperat vill tro att det är möjligt att lagstifta bort djurplågeri samtidigt som man fortsätter äta kött och ägg i sådana mängder att det behövs enorma djurfabriker för att möta efterfrågan. Eller att de som tjänar pengar på djurslaveriet inte gillar att bli ifrågasatta så deras kunder hör. 

Fotnot: Denna raljerande fingerpekarkrönika är inte riktad till alla ickeveg*ner. Lika bra att ha det sagt eftersom det säkert finns någon som har sett att jag utan att egentligen tycka att det är okej ibland misslyckas med att vara heltidsveg*n av diverse anledningar. Men folk som vet hur djurindustrin ser ut men ändå tycker att det är i sin ordning och försvarar djurplågeri, nej, sådana har jag ingen lust att gulla med. 

Bäst just nu: Känslan när ens favoritband vill använda ens bilder till ett skivomslag.

Sämst just nu: När man får för sig att det är okej att bli kär.