Nyheter.

2017-11-14 08:41
Victoria Park vill köpa allmännyttiga lägenheter i Lövgärdet – i byte skulle kommunala Fastighetsbolaget få mark. Foto: Martin Spaak
Victoria Park vill köpa allmännyttiga lägenheter i Lövgärdet – i byte skulle kommunala Fastighetsbolaget få mark.

Victoria Park lovar bättring

Både renoveringar och städning har skötts dåligt i Lövgärdet. Det medger Björn Peterson på Victoria Park, och utlovar samtidigt förbättringar.

– Det kommer definitivt bli en förändring till det bättre, säger han.

När det gäller renoveringarna har det redan blivit bättre, enligt Björn Peterson, områdeschef på Victoria Park i Borås och Göteborg. Den förra entreprenören gjorde ett dåligt jobb, säger han, men är sedan början av året utbytt mot en annan.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Det har varit brister på många olika sätt med den förra entreprenören, men den nya gör ett mycket bättre jobb och resultatet blir fantastiskt bra, säger Björn Peterson.

Han låter inte särskilt förvånad när han får höra om den märkligt placerade toalettstolen i Sandra Oscarssons lägenhet.

– Så ska det givetvis inte vara. Men vi har högre krav nu, och vi har gjort vad vi har kunnat för dem som hört av sig och varit missnöjda, säger Björn Peterson.

Han har inte sett Sandra Oscarssons kök, och kan därför inte uttala sig om huruvida det uppfyller företagets krav på mängden skåp och lådor eller om det är ännu ett resultat av den förra entreprenörens slarv.

– Det låter lustigt att man lämnat ett stort tomrum i stället för att sätta in skåp där. Vi gör inte så längre i alla fall, vi har standardkök som vi sätter in, säger Björn Peterson.

Han håller också med kritikerna om att det är skräpigt i området. Detta beror enligt Björn Peterson på att Victoria Park ärvt den gamla ägaren Stenas avtal med ett företag som ska sköta utomhusstädning och trädgårdsskötsel.

– Det var ett långt avtal, och det har tyvärr fungerat väldigt dåligt. Men från och med första januari kommer vi ha egna miljövärdar, arbetssökande ungdomar som visstidsanställs för att ansvara för den yttre städningen, säger Björn Peterson och fortsätter:

– Det kommer definitivt bli en förändring till det bättre.