Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Turismens påverkan på klimatet under lupp

Forskare ska nu undersöka vad turister äter. Erik Lundberg på Centrum för turism konstaterar att man med fördel kan föreslå fisk eller vegetariskt i stället för kött i Göteborg.
Forskare ska nu undersöka vad turister äter. Erik Lundberg på Centrum för turism konstaterar att man med fördel kan föreslå fisk eller vegetariskt i stället för kött i Göteborg. Bild: Bild: Hanna Strömbom

ETC Göteborg.

Den konsumtion som ökar snabbast är turisternas. Det påverkar klimatet och nu vill forskare bland annat se över hur man får besökare i Västsverige att välja grönare alternativ till semesterbiffen.

Enligt den nya Konsumtionsrapporten från Handelshögskolan var det turisters konsumtion som ökade mest under 2015. Antalet utländska övernattningar har ökat med 60 procent i Sverige sedan år 2000 och det är mer än för Europa i snitt. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00