Nyheter.

2017-05-16 10:12
Många sörjer den mördade 27-åringen och flera minnesstunder har anordnats.  Bild: Maria Steén
Många sörjer den mördade 27-åringen och flera minnesstunder har anordnats.

Sorg i Lövgärdet efter mordet

Detta har hänt

Klockan 9.03 torsdagen den 11 maj sköts en 27-årig lärarvikarie till döds på Vaniljgatan i Lövgärdet. Enligt vittnesuppgifter till andra media ska mannen ha jagats av två maskerade män genom Lövgärdets centrum innan han sköts i baksätet av en bil. De två männen ska därefter ha försvunnit i en bil tillsammans med en tredje man. Barn på Lövgärdesskolan, där mannen jobbade, blev vittnen till händelsen.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


l Det var det första mordet i Storgöteborg på 136 dygn. Senast någon dödades var juldagen förra året. Efter ett våldsamt avslut på förra året, som såg 40 skjutningar som totalt skördade sex liv, har inledningen på 2017 varit lugnare.

Den ihjälskjutne mannen var inte känd hos polisen sedan innan. Han studerade till lärare. Han var engagerad som fotbollstränare med målet att få flickor att spela fotboll.

Lövgärdesskolans rektor valde att, direkt efter händelsen, göra en så kallad inrymmning på skolan. Det vill säga att eleverna stängdes in på skolan och att dörrarna låstes. Ett krisstödsteam från Angereds stadsdels och andra delar av staden var på plats för att ge eleverna stöd.

Enligt uppgifter som GP fått är polisens huvudhypotes att det handlar om ett hedersrelaterat mord. Polisen har dock inte bekräftat påståendet utan menar att de ”jobbar brett och inte vill låsa några dörrar”. Polisen vädjar till allmänheten om hjälp med att lösa brottet. Polisen har knackat dörr i området för att prata med de boende.

Polisen har beslagtagit tre bilar sedan torsdagen, men kan inte säga med säkerhet av någon av dem är flyktbilen.

På måndagskvällen hölls en manifestation till minne av offret, hans familj och mot våldet.

Vid den här tidningens pressläggning hade polisen inte gripit någon misstänkt.

Relaterade artiklar