Nyheter.

2017-05-16 10:12
Många sörjer den mördade 27-åringen och flera minnesstunder har anordnats.  Bild: Maria Steén
Många sörjer den mördade 27-åringen och flera minnesstunder har anordnats.

Sorg i Lövgärdet efter mordet

Fotbollsklubben Sveakurd har förlorat en vän, tränare och ordförande. ETC Göteborg har träffat Bahar Setihesh som är en av de tjejer som kände 27-åringen som sin tränare.

Bahar Setihesh jobbar som vikarie på Nytorpsskolan i Hammarkullen. Hon var på jobbet när hon nåddes av beskedet att en person blivit skjuten i Lövgärdet.

– Vår rektor skickade mail om att en man blivit skjuten men att vi inte behövde vara oroliga. Då visste jag ännu inte vem det var. Det var en elev som kom fram och sa ”Vet du vem som har dött? Det är er tränare.” Först trodde jag att han ljög, sen kom chocken. Jag kunde inte tänka klart. Han var inte en kille som höll på med gängbrottslighet och knark. Det var en kille som jobbade, tränade, pluggade och gjorde sitt. Han var den siste man trodde skulle gå bort på ett så här brutalt sätt, säger Bahar Setihesh.

Fotbollslaget Sveakurd bildades för tre år sedan och har tränat på olika platser i Angered, ofta i Gunnered eller på Bläsebovallen i Hjällbo.

– Det började med ett gäng killar från området som startade en fotbollsklubb. Sedan gick det så bra för killarna och då lade de all energi på oss tjejer för att hjälpa oss att komma lika långt.

Bahar började spela fotboll i Sveakurd för två år sedan men har känt 27-åringen länge, de växte upp i samma område.

– Han gjorde allt för att vi tjejer skulle utvecklas precis som killarna, säger hon.

– Han var en vinnarskalle, det var en av de sakerna jag lärde mig av honom, säger Bahar Setihesh. Att inte nöja sig.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Flera minnesstunder

Det har hållits flera minnesstunder. Den första var redan på torsdagskvällen.

– När jag kom dit vid åtta var parkeringen full. Polisen var också där. Det var helt tyst. Man kunde höra folk gråta.

I helgen anordnades en minnesstund som sträckte sig över två dagar och efter denna tidnings pressläggning i går hölls ännu en där bland andra vänner från fotbollsklubben talade.

Klubbens hemsida har inte uppdaterats på ett tag, men enligt uppgifter till ETC Göteborg hade 27-åringen valts till ordförande på det senaste årsmötet.

– Han har lämnat en stor plats. Jag tror inte att det blir några träningar än på ett tag, säger Bahar Setihesh.

Ny tränare i laget

En vecka innan 27-åringen gick bort lämnade han över sitt träningsuppdrag till en annan kille.

– Han som tog över var också jättebra kompis med honom så han mådde också jättedåligt. Tror inte att han har styrkan och orken att stå där och träna oss och hålla sig stark och inte gråta. Det blir nog ett uppehåll ett tag.

Bahar Setihesh bor i Angered men känner sig trots det som hänt inte mer rädd än tidigare.

– Jag känner mig absolut inte otrygg i området eftersom jag känner så många här. Det jag känner är sorg, inte rädsla. Det är det många som gör. De har slutat vara rädda, de är mer trötta på att de unga dör så här. De har fått nog nu, säger hon.

Läs vidare på nästa sida: Detta har hänt

Relaterade artiklar