Nyheter.

2020-05-12 15:10
Foto: Stefan Nilsson/SJ, pressbild
Puffetikett
ETC Göteborg

SJ fortsätter med nattågen norrut från Göteborg

SJ förlorade Trafikverkets upphandlingen av nattågstrafik mellan Stockholm och Narvik – på kuppen var planen att lägga ner nattågstrafiken mellan Göteborg och norra Sverige. Nu står det klart att SJ planerar för fortsatt nattågstrafik mellan Göteborg och norra Sverige.

Från 13 december 2020 är planen att SJ ska köra nattåg mellan Göteborg och Umeå, och mellan Göteborg och Duved. Men nu på rent kommersiell basis.

– SJ har sedan tillkomsten av helårstrafik mellan Göteborg och Jämtland i december 2018 jobbat upp ett omfattande resande från Västra Götaland och Närke. Vi är övertygade om att vi fortsatt ska lyckas med att attrahera nattågsresenärer i framtiden, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

I dag kör SJ nattåg direkt från Göteborg till bland annat Luleå. I framtiden kommer tågen dock att få Umeå som slutdestination. 

– Det är vår övertygelse att vi kan få resandet från västra Sverige till och från Jämtland att fortsätta växa, och därför ska trafiken utgå från Göteborg. Men vi tror också att nattågsresandet till och från Umeå har en än starkare framtid med både Göteborg och Stockholm, kommenterar Jan Kyrk.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Tågen ska i övrigt få samma sträckning som i dag, via Västra stambanan och Örebro. SJ räknar däremot med att tågen norrifrån med slutdestination Göteborg ska få 75 minuter kortare restid.