Nyheter.

2017-09-18 15:20
Nazistiska NMR i den olovliga demonstrationen i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT
Nazistiska NMR i den olovliga demonstrationen i Göteborg.

Polisen struntade i tipset om nazistdemonstrationen

Polisen bekräftar att de fått tips om att NMR planerade demonstration i Göteborg, men tipset nådde aldrig den operativa avdelningen, då någon valde att inte vidarebefordra det.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Tidigare i dag kunde ETC Göteborg berätta att polisen fått ett förhandstips om att Nordiska motståndsrörelsen skulle demonstrera i Göteborg under söndagen.

Mathias Wåg på Researchgruppen berättar att både de och polisen fick mejl med tips om den planerade demonstrationen.

– Tipset vi fick var att de skulle ha en sköldövning med medlemmar från hela Sverige på lördagen och sedan genomföra demonstrationsrutten på söndagen. De som gav oss det tipset hade också vidarebefordrat det till polisen. Så det var inte så att de var tagna på sängen.

Polisen bekräftar nu för ETC Göteborg att ett tips inkom fredag kväll. Men tipset har slarvats bort av polisen. När vi hör av oss med frågor till polisen kollar de igenom sina mejlservar och hittar tipset, men det nådde aldrig den operativa avdelningen.

– Med anledning av ditt mejl har vi nu gått igenom all inkommande post och har kunnat konstatera att det kom in ett tips på fredagskvällen men att det av någon anledning aldrig vidarebefordrades till den operativa verksamheten. Tipset var anonymt och oprecist, men alla tips är viktiga för oss och det är ytterst beklagligt att det inte skickades vidare, säger Malin Sahlström Kommunikationschef Kommunikationsavdelningen polisen i Väst.