Nyheter.

2017-09-18 07:00
Foto: Maria Steén

Hermansson: Så löser vi bostadsbristen

Mer utländsk konkurrens skulle öka byggtakten. Och det tycker Ann-Sofie Hermansson om SD, invandringspolitiken och samarbetet med V och MP.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Hur vi löser bostadsbristen: Grundproblemet är att vi byggt för lite på många år. Nu bygger vi mer, vi har inte byggt såhär mycket sedan miljonprogrammet, men det är en smula otillräckligt. Vi behöver få bättre synk mellan alla våra aktörer i staden och byggherrar. Där tror jag det finns en del att göra för att snabba upp takten. Dessutom skulle vi behöva mer utländsk konkurrens. Jag tror inte det hade skadat och fått ner priserna något. Men det kommer ta en stund att lösa det här ändå.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Svensk invandringspolitik framöver: Vi ska fortsätta ta ansvar för en human och människovärdig flykting- och asylpolitik. Jag tror att vi framför allt måste samla oss på den europeiska nivån. Annars kommer det här aldrig att fungera. Jag tycker inte att det som varit har varit speciellt kul. Många beslut har varit smärtsamma men jag har svårt att se att vi kunnat göra något annat än det vi gjort. Det är en skam att se att EU inte lyckats med detta. hade vi bara delat upp flyktingarna mellan länderna hade det inte varit ett problem, men där är vi tydligen inte i dag.

Sverigedemokraterna: Jag betraktar dem som ett parti som står för en nationalistisk och fascistisk ideologi. Jag kan träffa och prata med personer som jobbar i huset med oss men jag har väldigt svårt att respektera hur man kan försöka sätta de här idéerna i politiskt system när vi vet hur historien ser ut. jag tycker inte om deras ideologi.

Samarbetet med MP och V under mandatperioden: Vi har haft en koalition som jag tycker funkat. Vi har lyckats komma överens till våra budgetar. Vi har inte alltid samma syn, vi är tre olika partier det ska gudarna veta. Sedan tror jag att ju närmare valet vi kommer så kommer vi nog tydligare visa att vi inte tycker lika i alla frågor. Jag räknar kallt med att vi lyckas fortsätta komma överens framöver.

Vilken som är den viktigaste politiska frågan just nu: Det är att bygga ett jämlikt samhälle. Det är orättvisorna och klyftorna. För det skapar så oerhört många andra dåliga saker som kriminalitet, utanförskap, dåligt självförtroende, dåliga tänder, ja, allt kommer ur det. Den lilla reformen! Det finns massa saker vi kan göra för att nå dit, men målet måste vara detta.