INFO OM ETC.

2017-03-13 08:29
Pnina Yavari Molin, nyhetschef på dagstidningen ETC Göteborg. Bild: Robert Tjernberg
Pnina Yavari Molin, nyhetschef på dagstidningen ETC Göteborg.

”Göteborg har saknat en konkurrent till GP”

Nästa månad får Göteborg en ny lokal dagstidning. Pnina Yavari Molin kommer vara nyhetschef på dagstidningen ETC Göteborg – och menar att staden behöver en tidning med en tydlig värdegrund åt vänster.

Berätta om dig själv!

Jag har jobbat som dagstidningsjournalist i 20 år, större delen av tiden på Göteborgs-Posten, men även på Arbetet Ny tid fram till konkursen. Sedan dess har Göteborg och jag personligen saknat en konkurrent till GP och en tidning med en tydlig värdegrund åt vänster. Det behövs fler röster i debatten och fler som granskar makten.

Jag har jobbat som kommunreporter, redigerare, chef och fackligt aktiv, där jag bland annat jobbat med yrkesetik. 


Här tecknar du en förhandsprenumeration på ETC Göteborg 


Vad ser du mest fram emot med vår nya dagstidning?

Jag ser fram emot att vara en del av den här satsningen, att få leda ett nyhetsarbete som sätter fingret på viktiga frågor som miljöfrågor, vinster i välfärden, jämställdhet och alla människors lika värde.
Det känns fantastiskt roligt och privilegierat att få vara med från början och sätta min prägel på ETC Göteborg tillsammans med chefredaktör Hanna Strömbom och ett team reportrar som vi håller på att rekrytera.

Vilken tycker du är Göteborgs största utmaning?

Göteborg står inför många utmaningar, inte minst integration och hur vi ska lyckas inkludera alla våra nya invånare i samhället. Staden behöver också göra upp med bilden av "Muteborg", och där har vi som journalister en viktig roll att spela.