Nyheter.

2018-08-23 16:00
Melisha Linell är utbildad musikproducent och en av projektledarna bakom festivalen.
Melisha Linell är utbildad musikproducent och en av projektledarna bakom festivalen.
Puffetikett
ETC Göteborg

Eqlovesfestival vill skapa jämställd framtid

Nätverkande, liveintervjuer och ett stort antal musikaliska uppträdanden. I helgen anordnas Eqlovesfestival, en festival som vill lyfta kvinnliga musiker.

”Vi vill vara med och skapa en framtid där jämställdhet är självklart”, säger Melisha Linnell, projektledare.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Eqlovesfestival arrangeras mellan 24 och 25 augusti på Brewhouse arena i Göteborg. Syftet med festivalen är bland annat att lyfta och belysa kvinnliga förebilder inom musikproduktion och att skapa forum för nätverkande. På scen kommer publiken, förutom ett antal musikframträdanden, även att kunna se musik- och kulturjournalister intervjua artister och producenter live. Under festivalen arrangeras även en nätverksträff för inbjudna branschpersoner.


Det är allvar nu. Ge ett bidrag till ETC Stödfond för att säkra utgivningen av Sveriges enda rödgröna dagstidning. Använd ETC Varuhuset eller:
Swisha: 123 508 754 9
BG: 5372-9141  


Bland artisterna finns namn som Grammyvinnande producenten Sylvia Massy från USA, brittiska dito Ebony Bones och svenska producenten Ayla.

Andra året i rad

Festivalen arrangerades för första gången förra året, då i mindre skala för att testa konceptet.

– I år är det premiär för den stora festivalen med två dagar och ett mer ambitiöst program, säger Melisha Linnell, utbildad musikproducent och en av projektledarna bakom festivalen, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Vi vet att det finns många grymma talanger som inte är män som arbetar professionellt med musikproduktion. Vi vill lyfta och belysa dessa personer för att inspirera musikälskare och alla som sysslar med musik. Vi vill vara med och skapa en framtid där jämställdhet är självklart.

Nätverk av musikproducenter

Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Eqlovesmusic, som också är ett nätverk av kvinnliga musikproducenter. Festivalen stöttas även av Kultur i Väst, Kulturrådet och Musikverket.

Kvinnliga musiker i siffror

Enligt organisationen Womens audio mission är andelen kvinnor i musikproduktion endast 5 procent i världen. På svenska Grammisgalan har fyra kvinnor respektive 49 män prisats i kategorin ”Årets producent” sedan priset instiftades. Andelen manliga låtskrivare i svenska Melodifestivalen ligger på 70 procent. Av Stims 80 000 anslutna upphovspersoner är endast 20 procent kvinnor.

Källa: Eqlovesmusic