INFO OM ETC.

2019-07-19 09:45
Puffetikett
Info om ETC

Åk tåg med ETC till Paris och Barcelona

Spännande möten, samtal och vägen till en hållbar framtid. Ta ETC-tåget till Barcelona och Paris den 14-21 september för att diskutera politik och besöka en solpanel stor som en fotbollsplan. På vägen passar vi på att göra Paris – där vi talar yttrandefrihet och miljö med Frankrikes mest tongivande röster. Allt utan att missa den goda maten och sevärdheterna.

Se solen glittra i Medelhavet, vandra genom Gaudís magiska byggnader och njut av det katalanska köket. Glid fram över floden Seine, avnjut kulinariska underverk serverade av Frankrikes snorkigaste servitörer och se hur katedralen Notre-Dame hämtat sig efter branden. Allt medan du lär dig om platsernas politiska historia och dess ekologiska framtid.

Tåget är vägen till en hållbar framtid – och till Europas metropoler. Nu kan ETC:s läsare följa med på en lärorik, njutningsfull och ekologisk resa till två av Europas mest sprudlande städer: Barcelona och Paris. Spännande möten, föredrag och kulturupplevelser väntar. För att inte tala om maten! Det här tåget vill du inte missa.

Beställ din resa här

Resplan

Dag 1 Stockholm – Hamburg

Vi möts på Stockholms central 07:45 för att samla gruppen och all information inför dagens tågresa. Med Sverige, Danmark och Tyskland utanför tågfönstret har vi tid att lära känna varandra och ställa frågor till ETC:s medarbetare som även agerar tågvärdar. Efter byte i Danmark ankommer vi till Hamburg där natttåget avgår mot Zürich. Vi sover på tåget, susande genom centrala Europa.

Dag 2 Zürich – Paris

Vi vaknar i Zürich och äter frukost innan vi fortsätter till Paris. På eftermiddagen anländer vi till Gare de Lyon där ETC:s medarbetare Emma Sofia Dedorson möter och följer oss till det närliggande hotellet. Bagaget transporteras separat för allas komfort. Efter vila på hotellet guidar Emma och en guide oss genom Revolutionens Paris – då och nu. På kvällen väntar en spännande tema-middag med några av Frankrikes mest tongivande röster som gäster.

Dag 3 Paris – Barcelona

Frukost intas i lugn och ro på hotellet varpå Emma guidar oss genom det historiska Marais-kvarteret. I slutet av promenaden hoppar vi på en båt i floden Seine. Vi passerar Eiffeltornet, Louvren och ser hur det står till med katedralen Notre-Dame efter branden i våras. Vi äter tidig lunch tillsammans innan tåget går mot Barcelona. Vi passar på att njuta av de franska landskapen innan vi anländer i den katalanska metropolen där ETC:s medarbetare Tere Guix möter upp och tar oss till vårt hotell. Vi firar ankomsten till Barcelona med en välkomstdrink medan Tere Guix går igenom de kommande dagarnas agenda.

Dag 4 Barcelona

Efter hotellfrukosten beger vi oss direkt ut på Medelhavet. Med båt längs med Barcelonas stränder och gamla hamn tar vi oss till Forum-området och en enorm solcellspergola vars funktion och teknik förklaras av en representant från företaget. På eftermiddagen får vi en officiell, guidad tur till arkitekten Antoni Gaudís världsberömda byggnader och platser. Dagen avslutas med konsert på ett av stadens välrenommerade konserthus: Palau de la Musica eller Liceo-operan.

Dag 5 Barcelona

Efter en lugn hotellfrukost träffar vi journalisten och experten i internationell politik Vicent Partal som grundat den digitala dagstidningen Vilaweb för ett initierat samtal om den politiska situationen i Katalonien. Efter lunch guidas vi genom de gamla El Born- och El Gotic-kvarten med höjdpunkter som Picasso-museet och kyrkan Santa Maria del Mar. Vi rundar av med en hejdundrande middag på en restaurang i hamnkvarteret Barceloneta.

Dag 6 Barcelona – Paris
Efter hotellfrukosten – och innan vi reser tillbaka till Paris – guidas vi av Sergio Carratalà till Barcelonas gröna framtid; Gröna tak i urbana miljöer. På eftermiddagen är det dags att ta farväl av ETC:s medarbetare Tere Guix och hoppa på tåget till Paris igen – där ETC:s Emma Sofia Dedorson åter möter upp. I Paris får vi välja mellan en sen middag på en exklusiv restaurang eller något enklare i hotellbaren för den som vill vila upp sig.

Dag 7 Paris – Zürich

Temafrukost på hotellet med gäst från Paris gröna framtidsrörelse. Gästen tar oss med på en ekologisk bensträckare innan vi hoppar på tåget mot Zürich. Bagaget transporteras separat. Vi äter lunch på tåget och använder resan till att utvärdera och diskutera våra upplevelser. I Zürich byter vi till nattåget mot Hamburg och vilar upp oss ombord. ETC:s medarbetare finns på plats för assistans hela vägen.

Dag 8 Hamburg – Stockholm

Under vår sista dag tillsammans susar Tyskland, Danmark och Sverige utanför tågfönstret. Ankomst till Stockholm Central på kvällen.

Boka din resa nu

I priset ingår hela resan Stockholm–Barcelona tur och retur, hotell i Paris och Barcelona, guidade turer, cocktail, alla hotellfrukostar, föreläsningarna och samtal samt flera måltider. Vegetariska alternativ går att ordna.

Tåget avgår från Stockholm – kontakta oss för eventuella alternativa påstigningar söderut. Önskar du del i 4-bäddskupé i stället för standard 6-bäddskupé krävs tillägg.

Beställ din resa här

 

Resans pris: 22 800 kronor.

Allt detta ingår:

Resa med tåg Stockholm–Barcelona tur och retur.

2 nätter plats i sovvagn.

Del i dubbelrum. 2 nätter på hotell i Paris och 3 nätter på Hotel Actual i Barcelona. Vill du ha enkelrum kan du få det mot pristillägg.

Alla frukostar på hotellen.

Dag 2: Historisk guidad revolutionstur + temamiddag i Paris.

Dag 3: Guidad tur genom kvarteret Le Marais + lunch på restaurang i Paris + Mingelkväll i Barcelona med drink.

Dag 4: Besök vid solcellspergola + båttur + guidad tur av Gaudí-höjdpunkter med entrébiljetter + konsertbiljetter i Barcelona.

Dag 5: Samtal: Kataloniens politiska situation + guidad tur i gamla staden med entrébiljetter + middag 7 Portes i Barcelona.

Dag 6: Samtal: Gröna stadstak + lunch på restaurang i Paris.

Day 7: Temafrukost Paris ”Écolo” rörelse.

Föreläsningar under vissa tågsträckor.

All grupptransport mellan aktiviteter och mellan hotel och tågstationer.

Vad ingår inte i resans pris?

Måltider och dryck som ej nämns ovan. För medverkan i resan krävs antingen prenumeration på någon av ETC:S tidningar, att du är kund hos ETC Mobil eller ETC El eller att du sparar hos ETC.

Här bokar du din resa

Har du frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta vår kundtjänst!

Mejl: kundtjanst@etc.se

Telefon: 08-410 359 00

Våra telefontider är helgfria vardagar kl. 12-16