Nyheter.

2017-08-10 11:00
Två unga män skadades allvarligt vid en skjutning i Bergsjön tidigare i år.  Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Två unga män skadades allvarligt vid en skjutning i Bergsjön tidigare i år.

12 skjutningar på ett halvår

Skjutningarna i Frölunda är hämndaktioner för dubbelmordet på Briljantgatan och mordet på Frölunda torg förra året, rapporterar Göteborg Direkt.

Förra året slutade blodigt i Göteborg. Av 2016:s 40 skjutningar skedde de flesta under årets sista månader. Det berättade Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst för GP i maj i år, i samband med att den första dödskjutningen för året skedde i Lövgärdet. Början av 2017 var lugnare men nu har situationen återigen eskalerat.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Under årets första sex månader har det öppnats eld 12 gånger i Göteborg, rapporterar Göteborg direkt.

– Hittills i år har det bara skett tolv så det ser ut att bli ett betydligt lugnare år än tidigare, polischef Erik Nord till tidningen.

 

Koncentrerat till Frölunda

Våldet har koncentrerat sig till Frölunda där det pågår ett gängkrig. Det handlar om en hämndvåg, säger Erik Nord till Göteborg Direkt.

– Just nu har vi en pågående konflikt mellan kriminella nätverk i Frölunda och sannolikheten är ganska stor att skjutningarna vi sett i år har koppling till dåden förra året, säger Erik Nord, till Göteborg Direkt.

Kriget kan pågå en långt tid enligt polischefen.

– De pågår ofta tills någon skjuts av eller tills det dör så många att något av gängen inte kan sätta emot något längre, säger Erik Nord till Göteborg Direkt.