Debatt. .

2018-06-01 10:06

Vänsterpartiet i Göteborg: ”Vi vill inte skära på välfärden”

Vänsterpartiet vill stärka välfärden i Göteborg. Vi vill se en utbyggd välfärd som konkret förbättrar livet för människor. För att göra det möjligt krävs mer resurser och fler anställda i skola, äldreomsorg och socialtjänst.

I Majorna-Linné har välfärden stora utmaningar. Arbetsmiljön är ansträngd, narkotikaanvändningen är utbredd och den psykiska ohälsan är stor. Trots detta valde Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna och Liberalerna att skära 20 miljoner på välfärden och individ- och familjeomsorgen.

Vänsterpartiet motsatte sig nedskärningen och ville istället använda stadelens ekonomiska buffert för att täcka upp för underskottet.  

Trots att Vänsterpartiet motsatte sig nedskärningen skriver Kommunistiska partiet en debattartikel med rubriken ”Vänsterpartiet vill skära i välfärden”.

Med andra ord en ren lögn.

Det är pinsamt att de sprider felaktigheter istället för att ta reda på hur vi tänkt agera i frågan.

Vänsterpartiets mål är att säkerställa att stadsdelen ger människor den hjälp de behöver. Vi går därför till val på att stärka välfärden rejält. I Vänsterpartiets förslag till budget för Göteborg 2019 satsar vi ytterligare 1,4 miljarder för att anställa fler förskollärare, barnskötare, lärare, undersköterskor, vårdbiträden och socialsekreterare. Pengar som också ska förbättra kvaliteten i verksamheterna genom att bland annat minska barngrupperna, höja försörjningsstödet och förkorta arbetstiden.

Övriga partier menar att de tar ansvar för ekonomin när de gör stora nedskärningar på individ- och familjeomsorgen. Nedskärningar som slår hårt mot framför allt personer med funktionsnedsättningar, människor som lever i missbruk och ungdomar i behov av stöd. Att spara på dessa grupper är ett kortsiktigt tänk som kan bli samhällsekonomiskt dyrt på sikt.

Vänsterpartiet är det enda parti som på riktigt vill göra något åt bristerna i Majorna-Linné. Vi vill skapa en starkare välfärd som invånarna i Majorna-Linné kan lita på. Det förutsätter en välfärd med mer resurser, inte en sönderskuren. 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Jenny Broman (V)  
1:e vice ordförande i stadsdelsnämnden Majorna-Linné