Debatt. .

2018-06-01 10:06

Vänsterpartiet i Göteborg: ”Vi vill inte skära på välfärden”

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC Göteborg förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Vänsterpartiet vill stärka välfärden i Göteborg. Vi vill se en utbyggd välfärd som konkret förbättrar livet för människor. För att göra det möjligt krävs mer resurser och fler anställda i skola, äldreomsorg och socialtjänst.

I Majorna-Linné har välfärden stora utmaningar. Arbetsmiljön är ansträngd, narkotikaanvändningen är utbredd och den psykiska ohälsan är stor. Trots detta valde Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna och Liberalerna att skära 20 miljoner på välfärden och individ- och familjeomsorgen.

Vänsterpartiet motsatte sig nedskärningen och ville istället använda stadelens ekonomiska buffert för att täcka upp för underskottet.  

Trots att Vänsterpartiet motsatte sig nedskärningen skriver Kommunistiska partiet en debattartikel med rubriken ”Vänsterpartiet vill skära i välfärden”.

Med andra ord en ren lögn.

Det är pinsamt att de sprider felaktigheter istället för att ta reda på hur vi tänkt agera i frågan.

Vänsterpartiets mål är att säkerställa att stadsdelen ger människor den hjälp de behöver. Vi går därför till val på att stärka välfärden rejält. I Vänsterpartiets förslag till budget för Göteborg 2019 satsar vi ytterligare 1,4 miljarder för att anställa fler förskollärare, barnskötare, lärare, undersköterskor, vårdbiträden och socialsekreterare. Pengar som också ska förbättra kvaliteten i verksamheterna genom att bland annat minska barngrupperna, höja försörjningsstödet och förkorta arbetstiden.

Övriga partier menar att de tar ansvar för ekonomin när de gör stora nedskärningar på individ- och familjeomsorgen. Nedskärningar som slår hårt mot framför allt personer med funktionsnedsättningar, människor som lever i missbruk och ungdomar i behov av stöd. Att spara på dessa grupper är ett kortsiktigt tänk som kan bli samhällsekonomiskt dyrt på sikt.

Vänsterpartiet är det enda parti som på riktigt vill göra något åt bristerna i Majorna-Linné. Vi vill skapa en starkare välfärd som invånarna i Majorna-Linné kan lita på. Det förutsätter en välfärd med mer resurser, inte en sönderskuren. 

Jenny Broman (V)  
1:e vice ordförande i stadsdelsnämnden Majorna-Linné