Debatt. .

2017-10-14 10:00
Bild: Adam Ihse

Tack Migrationsverket

Tack Migrationsverket för att ni har givit Bibikhal Uzbek, om än tillfälligt, uppehållstillstånd. En 106-årig flykting borde vi inte ens ha i tanke att utvisa från vårt land. Vi har råd och medel att hjälpa. Det känns inte bra att frågan om utvisning ens kommit på tal.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


 

Det är mer som är tokigt. Därför uppmanar jag denna regering: ge permanent uppehållstillstånd till de ensamkommande flyktingbarn/ungdomar som tagit sin tillflykt till oss. Det är inte första gången vi ger permanent uppehållstillstånd till en grupp flyktingar. Då för att handläggningstiderna var så långa. Vi kan göra det igen, för de ensamkommande, men även för vår skull.

 

"Det kommer visa sig att de inte blir någon

kostnad för samhället. De blir en tillgång."

 

Varför kan vi inte visa humanism mot våra medmänniskor som har tvingats skicka iväg sina egna barn från terrorism, krig och våld. Med hopp om att någon därute kan ge dom nya, tryggare och bättre liv. Vi ska kunna förklara det för våra barnbarn och barnbarns barn. Det kommer visa sig att de inte blir någon kostnad för samhället. De blir en tillgång. Många har varit här länge och har börjat nya liv i nya familjer. Många blir drabbade av detta paragrafrytteri.

Det pratas om att vi följer lagar och förordningar från EU.

Varför kan vi inte visa humanism och vara bättre än minimikraven?