Debatt. .

2017-05-18 04:00

Segregationen har skördat ännu ett offer – nu behövs sociala satsningar

De senaste dagarnas skjutningar är ännu ett misslyckande för samhället. Det är på tiden att vi alla medborgare tar ansvar och ställer krav på politikerna.

Frågan är oerhört viktig och kraven är inte omöjliga att uppnå, det handlar om att alla människor ska ha samma förutsättningar och villkor till ett liv i frihet. Friheten ligger i att ha ekonomiska möjligheter med en trygg välfärd utan en rädsla för våld.

I torsdags nåddes vi av nyheterna om att en ung lärare i -30-årsåldern hade blivit skjuten till döds utanför Lövgärdesskolan tidigt på morgonen mitt framför barnen som var på väg in till sina lektioner.

Skjutningen är en i raden av de senaste årens drabbningar i Sveriges segregerade områden. Personen som blev skjuten var omtyckt av sina medarbetare och arbetade hårt för att skapa förutsättningar för ungdomar i området som han en gång växte upp i.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Ännu en gång är det en ung människa som förlorar sitt liv på grund av den växande segregationen.

Ännu en gång sörjer nära och kära. Ännu en gång är unga människor traumatiserade. Segregation måste tas på fullaste allvar.

De senaste årens skjutningar sänder en tydlig signal om ett samhälle som kapitulerat och inte är förmöget att ta ansvar. Detta bidrar till att samhällskontraktet inte uppfyllts i Sverige.

Att segregation inte tas på allvar är ett slag mot vår frihet och trygghet, vilket måste ses som ett misslyckande i frågan.

Nu måste både vänstern och högern sluta skylla på varandra och hitta vägar framåt. Jag är övertygad om att både vänstern och högern vill ha ett samhälle med frihet och trygghet.

Hittills har vi endast hört rop på polisiära insatser som inte främjar integration.

Integrationsfrågan bör ses ur ett bredare perspektiv som inkluderar arbete, bostad och trygghet.

Vi behöver sociala satsningar för att klassklyftorna ska minska.

Låt inte ännu en familj behöva säga farväl till en närstående, låt oss hedra den drabbade familjen och det liv han levde genom att likt honom arbeta förebyggande med ungdomar och inge hopp om en framtid i vårt Sverige.