Debatt. .

2018-02-10 07:03
Sveavägen 68, Socialdemokraternas partihögkvarter. Foto: Bertil Ericson / TT
Sveavägen 68, Socialdemokraternas partihögkvarter.

Hur ska vi kunna rösta på (S)?

Utan att vara socialdemokrat så är jag ändå ett stort fan av Margot Wallström. Jag har också trott på Stefan Löfven, mest därför att jag trodde att han gillade Margot Wallström. Jag tyckte att de var ett så bra team. I början.


VI VILL VETA VAD DU TYCKER!

Skicka din insändare eller debattartikel, upp till 4000 tecken, till
goteborg@etc.se


Sedan dess har försvarsministern öppet gått emot förslaget att begränsa kärnvapen och viker sig för påtryckningar från USA, finansministern ställer grupp mot grupp när hon uttrycker att stöd åt ensamkommande skulle bekostas av medel till funktionsnedsatta och invandrarministern håller styvnackat på att Migrationsverket gör som de vill i alla frågor. Alla med Löfvens tysta medverkan.

Nu är det med en blandning av äckel och fasa jag tänker på Socialdemokraterna. Löfven och hans närmaste är de enda mänskorna som har makt att stoppa den tortyr av unga människor som pågår gentemot de afghanska ensamkommande. Deportationerna är inget annat än ytterligare en baltutlämning. För pengar! Men, de segdragna och omänskliga utredningarna som Migrationsverket håller på med är tortyr. Både till sin effekt för dessa människor och för sitt bitvis sadistiska förfaringssätt.

Ulf Bjereld är, tillsammans med flera andra tunga socialdemokrater, en kämpe. Bjereld uppmanar oss att ändå rösta på Socialdemokraterna, därför att det är bara det partiet som förmår att stoppa utvisningarna.

Men just därför, Ulf! Socialdemokraterna har levt länge på att de har förmågan och viljan att skapa ett mer jämlikt och mer humant samhälle. Men de gör det ju inte!! Tvärtom! Hur skall man då reagera i en demokrati? Ligger det inte i själva demokratins väsen att man då måste säga nej till dem? Bort med det partiet som lever på chimärer och klockarkärlek eller bort med dess ledare om nu basen fortfarande är frisk. Är det inte mer eller mindre en medborgerlig plikt att säga ifrån via röstsedeln?

När du säger att vi inte ska ”tro …. att någon annan politisk kraft kommer att ha viljan och förmågan att kunna göra det” (stoppa utvisningarna), så riskerar vi att tappa hoppet och kvar finns då bara äckel och fasa.

Till slut, vilja och förmåga finns hos mänskorna, både till att stoppa utvisningarna och att bevara en välfärd för alla. Det är fullt möjligt att skapa den politiska kraft som just nu saknas. Detta måste vi tro.

Kristina Arvidson

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter