Debatt. .

2018-02-08 16:29
Foto: TT

Att applådera dansk flyktingpolitik

Det danska socialdemokratiska partiet har frågat sina medlemmar vad de tycker om dansk flyktingpolitik. Utifrån de ofta negativa synpunkter som luftats föreslår partiet att Danmark inte längre skall ta emot asylsökande i Danmark. Alltså att vägra ens asylprövning.


VI VILL VETA VAD DU TYCKER!

Skicka din insändare eller debattartikel, upp till 4000 tecken, till
goteborg@etc.se


Omedelbart applåderar Sverigedemokraterna och ledarsidorna i GP och Svenskan.

I GP prisar Jenny Sonesson Australiens migrationspolitik och anser den vara ett exempel att ta efter. Där har regeringen deporterat flyktingar från Iran och kurdiska områden till en ö i Papua Nya Guinea. Det privata säkerhetsbolaget G4S sköter flyktinglägret i en form som närmast kan liknas vid ett koncentrationsläger. Flyktingarna är inlåsta och berövade alla rättigheter. Vid protester sänds de till ett fängelse med så små utrymmen att de inte kan ligga och sova. I ett rum på ca trettio kvadratmeter kan upptill hundra flyktingar pressas in och ha en enda toalett inne i rummet. Journalister och filmare släpps inte in i lägret.

Det är alltså så GP vill att svensk flyktingmottagning skall se ut.

Jan Molin

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från ETC Göteborg utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom ETC Göteborg direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter